понеділок, 5 серпня 2019 р.

Пам'яті воїна - інтернаціоналіста Володі Ярмоша


Традиційно, 15 лютого ветерани – афганці  збераються разом, щоб знову згадати свої нелегкі солдатські роки, пом’янути бойових товаришів, що не повернулися з поля бою.
Цей день священний не тільки для тих, хто воював в Афганістані і членів родини загиблих, а й для всіх нас.

Більше ніж 32 роки відділяють нас від тієї страшної  тяжкої події, коли не стало нашого земляка, відважного розвідника Володимира Ярмоша. Він тоді навіть і не думав залишитися в пам’яті сотень людей.
Пам'ять любить перегортати  сторінку за сторінкою, особливо, коли вони сповнені подіями війни. Такої довгої…

І смутку... Такого тяжкого і вічного…
Володимир ніколи нікого і нічого не боявся. Ні ворога, ні труднощів, ні смерті, його завжди підтримувала вірність справжнім людським чеснотам. Інакше чому б він, не вагаючись, кинувся в пащу водяної стихії, і, рятуючи  однополчан – віддав дорогу  плату – життя.
Це був його священний останній бій.
Хто сказав, що пам’ять з роками стирається, притупляється? А ми через десятки літ, покоління за поколінням вивчаємо історію Афганської війни, переглядаємо зібрані в шкільному архіві документи, зустрічаємося з воїнами – інтернаціоналістами і записуємо їх розповіді.

Ми ніколи не забудемо невтішні сльози Марії Захарівни, матері Володимира Ярмоша, над могилою сина .
Він пішов на війну не за нагородами. Пішов під кулі, бо мав тверде переконання виконати інтернаціональний обов’язок та врятувати комусь життя .
Тому і став переможцем. Так, він переміг, бо він – вічно живий Володимир Ярмош.


Немає коментарів:

Дописати коментар