вівторок, 6 серпня 2019 р.

Тиждень дитячої та юнацької книги

Книги - морська глибина, Хто в них пірне аж до дна, Той, хоч і труду мав досить, Дивнії перли виносить (І. Франко)
Щороку в березні у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року.
Цей захід було створено з метою заохочення  дітей до читання  книг у час, коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. Та ніщо не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою. 

З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання з 25 березня по 29 березня в нашій школі проходив традиційний Тиждень дитячої та юнацької книги.
Цьогорічний Тиждень дитячої книги в шкільній бібліотеці був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – запрошення «Добрий день, книжковий тиждень», а також протягом цього тижня до уваги дітей були : екскурсія «Мандрівка книжковою країною», мультимедійна година «Казкові герої в мультиках», літературний круїз «Кожна книга – це країна», літературна забавлянка «Розмалюю я героя». Для учнів 1-х класів була проведена вікторина «Казковими стежками», з учнями 9-го класу пройшла дискусія по темі «Книга в моєму житті», учні 2-4 класів побували на святі «Що за диво ці казки». Бібліотечний урок був проведений для учнів 10 класу на тему «Буктрейлер-сучасна форма реклами книги». Зараз у роботі бібліотеки з´являються все нові форми роботи. Спочатку це були віртуальні виставки, а тепер це буктрейлери.
Протягом тижня проводилась акція «Подаруй бібліотеці книгу», яка об’єднала небайдужих, які змогли долучитися до неї, подарувавши книгозбірні свої вже прочитані книги (20 пр.).
Тиждень дитячої та юнацької книги став своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури.
           Всі діти одержали задоволення від проведених заходів.

Немає коментарів:

Дописати коментар