понеділок, 5 серпня 2019 р.

Розпочався Тиждень педагогічної майстерності за темою «Від інноваційних технологій освіти через педагогічну майстерність учителя до формування особистості учня та підготовки його до життя в сучасних умовах»

28 січня в закладі розпочався Тиждень педагогічної майстерності за темою «Від інноваційних технологій освіти через педагогічну майстерність учителя до формування особистості учня та підготовки його до життя в сучасних умовах».
На спільному засіданні методичної ради (керівник Столярова Л.Ф.) та творчої групи (керівник Десятниченко М.С.) розроблені напрямки та складений план проведення Тижня.
Першим заходом стала педагогічна дискусія по темі «Як домогтися дисципліни на уроці?». Ми, педагоги, добре розуміємо, що від того, як діти поводяться на уроці, залежить ступінь засвоєння навчального матеріалу, адже навіть якщо вчитель захоплюється власним предметом, навряд чи йому вдасться заволодіти увагою учнів, якщо він неспроможний навести лад на уроці.

У процесі дискусії, яку підготувала керівник предметно методичної комісії вчителів суспільно-гуманітарного циклу В.М.Шачаніна, педагоги ще раз звернули увагу на причини «поганої» поведінки учнів на уроках та способи їх запобігання, також обіграли можливі ситуації та шляхи вирішення таких проблем, вибудували образ ідеального вчителя, який є справжнім майстром педагогічної справи.

Заступник директора з навчально-виховної роботи О.М.Плахотнік презентувала розроблений методичною радою посібник «ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ, як запобігти появі непорозумінь з учнями та зривів уроків, створивши атмосферу доброзичливості і порядку під час навчання», який стане в пригоді не тільки молодим вчителям, а й досвідченим.
Щоб організувати дисципліну на уроці, потрібно розуміти дітей і їх потреби, виконувати нестандартні форми роботи

Немає коментарів:

Дописати коментар