неділю, 12 квітня 2020 р.

Всеукраїнський тиждень права "ЗАХИСТИМ СВОЇ ПРАВА"

З 10 по 14 грудня 2019 року в закладі  проходив Всеукраїнський тиждень права. Розпочався він відкриттям загальношкільної лінійки, на якій вчитель історії і правознавства Даниленко В.О. та учні розповіли про історію започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.
Так, в рамках проведення тижня були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.
У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Правовий бюлетень», «Пам’ятка  для учнів щодо профілактики правопорушень», пройшли конкурси  малюнків на тему «Я і мої права». Працювала «Правова кіномережа», де після перегляду фільмів  «Історія української Конституції», «Країна іграшок», «Право на життя» учні мали змогу в кругу однолітків висловити свої враження, переживання, мрії.
Даниленко В.О. з учнями 3 і 4 класів провела юридичний лікбез, з учнями 8 класу тренінг «Підлітки мають знати свої права», з учнями 11 класу круглий стіл «Реалізовуємо свої права». На засіданні круглого столу випускники ділилися своїми планами на майбутнє.
З учнями 11 класу був проведений тренінг- гра «Я і закон». Метою тренінгу було виховувати в учнів правову свідомість, прищеплювати підліткам розуміння необхідності прав та законів, цінності їх у суспільстві. Під час тренінгу були проведені ряд конкурсів, а саме «Чи знаєте Ви зміст Конвенції ООН про права дитини» та «Юридична консультація». Діти уявляли себе юристами і надавали консультації у різних ситуаціях.
Цікаво провела соціологічне опитування учнів 7-11 класів «Мої права» заступник директора з виховної роботи Усаченко О.В. 10 грудня в кожному класі пройшов Всеукраїнський урок «Права людини» під час якого учні  дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників. Працівники національної поліції України Канівець П.Г., Дуб М.Ю, Толкачова А.М.  ознайомили учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. Учні  усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Психологом школи Рєзнік А.В. було проведено анкетування серед учнів 5-8 класів «Рівень дотримання прав людини у нашій школі». Результати анкетування виявили, що права учня в нашій школі не порушуються, кожен класний керівник веде роз’яснювальну роботу по правам людини.
        Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.










Немає коментарів:

Дописати коментар