неділю, 12 квітня 2020 р.

Тиждень української мови та літератури


Мистецтво навчання є мистецтво пробуджувати в юних душах допитливість і потім задовольняти її.
А.Франс
У сучасній загальноосвітній школі на фоні згасання інтересу до навчання все більшого значення набувають форми й методи активізації пізнавальної діяльності школярів. Вони мають сприяти формуванню в учнів мотивації до навчання, створенню умов для активного самостійного набуття знань, умінь і навичок, забезпечувати високий рівень активності в навчально-пізнавальній діяльності.
З 18 по 22 листопада в КЗО «Межівська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2» МСР»  проходив Тиждень української мови та літератури, організований вчителями-філологами Ковалевською О.Л., Первій Л.А., Птицею А.О. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови.
На  загальношкільній лінійці урочисто оголосили про відкриття Тижня української мови та літератури, ознайомили з основними заходами, закликали брати активну участь як учнів, так і вчителів.
У рамках тижня були проведені відкриті виховні заходи: шкільні етапи Міжнародних конкурсів ім.  Шевченка та знавців української мови ім. П.Яцика (3-11кл.), конкурс на кращого знавця життя і творчості Т.Шевченка ( для учнів 8 класу, вчитель Первій Л.А.); конкурс юних художників «Намалюй прислів'я» (для учнів 6 класу, вчитель Первій Л.А.); зустріч із літераторами рідного краю. Презентація збірки «Три криниці» (бібліотекар Третяк М.В.); ділова мовознавча гра з елементами тренінгу «Сучасному учню - сучасний педагог» (для вчителів та учнів 10-11 класів, вчитель Ковалевська О.Л.); квест «Юні філологи»  (для учнів 6-7 класів, вчителі Первій Л.А., Птиця А.О.); мовно-літературна вікторина «Скарбничка рідної мови» (для учнів 5 класу, вчитель Ковалевська О.Л.)
Цікаві заходи, проведені у ході тижня, внесли у шкільне життя новизну, додали відчутні результати у розвитку пізнавальних здібностей учнів, формували знання на якісно новому рівні.







Немає коментарів:

Дописати коментар