понеділок, 6 грудня 2021 р.

Є люди, як свічки,- згорають, відходять у небуття

 Є люди, як свічки,-

згорають, відходять у небуття

Є люди, як зірки,-

горять і світять все життя.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже далекої минувшини, про те вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. В промені цього вогню світ пізнав її творіння і палає уже півтора століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього від Бога.

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження видатної поетеси Лесі Українки до школи завітала ветеран освітньої ниви, вчитель української мови та літератури Скрипник Катерина Василівна, яка зустрілася з учнями 2 і 9 класів. Вона розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написане не розумом, а душею, бо саме там народилося. Катерина Василівна та школярі  декламували вірші Лесі Українки зі щирою любов'ю. Зустріч з Катериною Василівною залишила приємні спогади в душах дітей!

Окрім того, в закладі протягом тематичного тижня «Стояла я і слухала весну» відбулися тематичні виховні та інформаційно-просвітницькі заходи: конференції, лекції, бесіди, диспути, години спілкування, літературно-музичні композиції, вечори поезії, педагогічні читання які провели  вчителі предметними гуманітарного циклу. У бібліотеці діяли пересувні  книжкові виставки «Життя і творчість Лесі Українки» та  «Леся – славна донька України».






Немає коментарів:

Дописати коментар