вівторок, 25 грудня 2018 р.

З уроку зарубіжної літератури у 7 класі


В рамках тижня суспільно-гуманітарних наук з учнями 7 класу я провела інноваційний урок зарубіжної літератури «Слідами детективних розслідувань». В цікавій формі учні ознайомилися з новим літературним жанром – детективом, його особливостями, розвивали навички самостійної роботи шляхом дослідницької діяльності.
Діти вчилися застосовувати метод дедукції на практиці, активно виконували завдання, що сприяли виявленню творчого підходу до їх виконання в мікрогрупах «Прочитай, зрозумій, поділися інформацією».
Особливий інтерес у дітей викликала колективна робота, під час якої вони: складали схему «Детективний жанр»; обговорювали власні припущення та зіставляли факти в дискусії «Детектив іде по слідах», пропонуючи логічні розв’язки.
Розгадування ребусів, виконання вправ на розвиток уваги та пам’яті за картками, розшифровування криптограми та логічне відстоювання своєї думки цікаво і корисно підтримували емоційний діапазон уроку. Тому всі працювали активно та наполегливо.
Як показали результати самооцінювання учнями своїх навчальних досягнень на уроці, можна зробити висновок, що головна мета уроку навчити учнів мислити так, щоб про все у них була власна думка - досягнута. 

Немає коментарів:

Дописати коментар