вівторок, 25 грудня 2018 р.

ІНФОРМАЦІЯ про проведені заходи по відзначенню Дня охорони праці у 2018 році


Існує вислів: «Перша ознака здорового життя – праця», тому безпечна праця – крок у щасливе майбутнє». Характерною рисою життя кожного з нас повинно стати: «Суворо дотримуватися вимог безпеки праці при виконанні будь – якої роботи».
Під час проведення в КЗО «Межівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» МСР» Тижня знань правил із безпеки життєдіяльності по відзначенню Дня охорони праці в Україні у 2018 році, що пройшов під девізом «Захищене і здорове покоління», у період з 23.04.2018 року по 27.04.2018 року адміністрацією школи, класними керівниками, вчителем основ здоров’я і курсу «Захист Вітчизни» Первієм О.М., вчителем медико-санітарної підготовки курсу «Захист Вітчизни» Плахотнік О. М. проведено на високому організаційному та методичному рівні тренінги, бесіди, практичні заняття з учнями школи, трудовим колективом:
۰тренінг з учнями 1 класу «Безпека на дорозі»,
۰ вікторина «Я – моє життя і здоров’я» з учнями 2 класу,
۰тренінг з учнями  3 класу з основ здоров׳я  «Правила поведінки дітей надворі. Ознайомлення з дорожніми знаками. Безпека велосипедиста.»,
۰ сюжетно-рольова гра з учнями  4 класу «Ми – пішоходи»,
۰година спілкування в 5 класі «Сам надворі»,
۰година спілкування в 6 класі «Здоровий спосіб життя. Правила та рекомендації»,
۰ тренінг з учнями  7 класу з основ здоров׳я  «Мій друг – дорожній рух»,
۰Брейн-ринг «Наша безпека » з учнями 8 класу,
۰година спілкування в 10 класі «Безпечна праця – крок у щасливе майбутнє»,
۰урок  здоров’я «Малятко - здоров’ятко» з учнями 1 класу,
۰година спілкування «Вогонь – друг, вогонь ворог» з учнями 4 класу,
۰ вікторина з учнями 10 класу «Надання першої долікарської допомоги при різних видах опіків»;
۰практичне заняття з учнями 10-11 класів «Допоможи другу» на знання правил надання першої долікарської допомоги;
۰лекція – презентація з дівчатами 10-11 класів «Правила надання першої долікарської допомоги потерпілим у разі нещасних випадків».
Вчителем фізичної культури Нагорною Т.О. та класоводами 1-4 класів організовані та проведені спортивні змагання, присвячені Дню охорони праці.
Учителі української літератури провели творчі конкурси для учнів на найкращий твір, вірш з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.
До проведення занять у початкових класах залучалися підготовлені учні старших класів.
Цікаво для всіх учасників навчально-виховного процесу пройшов конкурс на найкращий плакат із питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.
Заступник директора з НВР Плахотнік О.М. та завідувач господарством Дорошенко С.М. провели перевірку параметрів мікроклімату і санітарних умов у приміщеннях навчального закладу; справності електропроводки, розеток, вимикачів, розподільчих шаф; наявності планів евакуації в приміщеннях навчального закладу, порядку оповіщення та дій учасників навчально – виховного процесу на випадок пожежі та бесіди з обслуговуючим персоналом про виконання інструкцій з техніки безпеки та охорони здоров’я на робочому місці.
Голова профспілкового комітету Ковалевська О.Л. провела перевірку наявності інструкції з пожежної безпеки, охорони праці та безпеки життєдіяльності у навчальному закладі
26 квітня проведено засідання круглого столу  до дня Чорнобильської трагедії та Єдину годину спілкування «Дзвони Чорнобиля».
25 квітня 2018 року проведено тренування з евакуації, під час якого всі учасники навчально-виховного процесу вклалися в норматив часу та продемонстрували належну підготовку. Відпрацьовані дії штабу ЦЗ та формувань за ввідною «пожежа» та загальні евакуаційні заходи за сигналами «Увага всім!».
У «День цивільного захисту» активно використовувалися міжпредметні зв’язки для поглибленого вивчення джерел надзвичайних ситуацій: радіаційні, хімічні, гідродинамічні транспортні аварії, стихійні лиха, пожежна, вибухова, біологічна та бактеріологічна небезпеки (предмети – фізика, хімія, астрономія, географія, біологія ) та гуманітарні предмети для обговорення художніх творів та історичних подій, у яких висвітлюється тема НС.
У школі систематично проводиться пропаганда безпечних та нешкідливих умов праці через бесіди, лекції, оформлення інформаційно-довідкових стендів.
Всі заплановані заходи організовані та проведені на належному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар