четвер, 21 квітня 2016 р.

МЕТОДИЧНА СЕСІЯ В ШКОЛІ

За умов практичної реалізації завдань Державної національної програми «Освіта (Україна ХХІ століття)» гостро  постає завдання адаптування педагогів до освітніх вимог та питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників, широкого впровадження досягнень психолого – педагогічної науки і передового педагогічного досвіду. Вчитель, як і кожен фахівець, потребує постійного підвищення кваліфікації, вдосконалення власної фахової майстерності, збагачення арсеналу технік, методів та прийомів, які застосовує на уроці, новими, творчими, нетрадиційними, іноді власне створеними, проте якісними та дієвими.
       Важливу роль у забезпеченні реформування освіти відіграє модернізація науково-методичної роботи в освітньому закладі через впровадження сучасних навчально-виховних, управлінських технологій, стимулювання професійного зростання кадрів, підвищення їхньої професійної майстерності, зокрема, через ефективне застосування дієвих форм і методів навчання дорослих, інструментальних засобів, систем компютерного навчання та інформаційної мережної взаємодії.
     З 27.01.2016 року по 03.02.2016 року в Межівській середній загальноосвітній школі №2 відбувалася методична сесія вчителів з теми: "Реалізація принципів  навчання  та розвитку обдарованих дітей  за програмою школи «Обдаровані діти – майбутнє  України» шляхом компетентнісно - орієнтованого підходу".
     Вчителі   мали  можливість з'ясувати проблеми та особливості навчання  та розвитку обдарованих дітей,  отримали їх характеристику та окреслили шляхи подолання труднощів, які виникають під час переходу із  основної  до старшої школи.
     Разом з тим педагоги дізналися про особливості проведення ДПА-2016 та отримали настанови щодо її організації, проведення та аналізу.

Немає коментарів:

Дописати коментар