неділю, 11 грудня 2022 р.

Твір-роздум Семко Альбіни

 



Мій друг Дік Сенд

Відомий французький письменник Жуль Верн у своєму захоплюючому романі «П′ятнадцятирічний капітан» зобразив надзвичайно мужнього Діка Сенда, який взяв усю відповідальність за життя пасажирів і команди на себе.

Дік Сенд - п′ятнадцятирічний юнак, відповідальність - його головна риса, він сирота, але із-за будь-яких обставин прагнув стати людиною.  Він був розумним, у чотири роки вже вмів читати, писати і рахувати. У вісім років пішов юнгою на корабель, а у п′ятнадцять років ступив на палубу одного з кращих кораблів «Пілігрим» новачком-матросом. Коли трапилося нещастя на шхуні, то він не розгубився.  Під час пригод рішучість, твердість і сміливість характеру зробили хлопця справжнім героєм. На долю юнака та його друзів випало чимало іспитів і вчинків, залежало життя людей.

Кмітливість, витривалість, мужність, і відповідальність допомогли Дікові врятувати себе і інших. Діка Сенда можна назвати справжнім відданим товаришем, адже не завжди зустрінеш відважних і шляхетних друзів, що допоможуть у біді. Незважаючи ні на що, Дік Сенд залишився простим і сором′язливим хлопцем, тому я його дуже поважаю!

Як добре коли поряд є така людина: вона завжди допоможе. Тому б я хотіла мати такого друга, як Дік Сенд.

Семко Альбіна, 6 клас

Немає коментарів:

Дописати коментар