суботу, 8 листопада 2014 р.

Участь в обласному засіданні керівників районних предметно-методичних комісій

26 серпня 2014 року прийняла участь в секційних практичних засіданнях керівників РПМК вчителів світової літератури та російської мови на базі ДОІППО.
М.Є.Чубарова, завідувач науково-методичної лабораторії російської мови і світової літератури, зазначила, що минулий навчальний рік пройшов в умовах введення нових Державних стандартів, нових навчальних програм, які почали працювати з 5 класу. З метою професійної підготовки роботи за новими документами були проведені відповідні методичні заходи. МО вчителів російської мови та світової літератури продемонструвало активізацію деяких регіонів у формуванні креативної освіти.
 Наступний навчальний рік має особливості, обумовлені новими стратегіями освіти. Вивчення предметів філологічного циклу здійснюватиметься за Типовими навчальними планами, складеними Міністерством освіти і науки України (Наказ № 664 від  29.05.2014 р.) та відповідно до листа МОНу від 11.06.2014 № 1/9-303. Програмове  забезпечення, науково-методичний супровід викладання предметів філологічного циклу наданий у методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки України та інституту інноваційних технологій і змісту освіти (www.mon.gov.ua).
На початку нового навчального року філологи часто звертаються з питаннями про орфографічний режим, роботу з зошитами. Нагадуємо, що правила заповнення журналу, оформлення з російської мови, літератури, світової літератури  зошитів регламентуються міністерськими рекомендаціями та відповідають вимогам з української мови і літератури. Головні документи з цього питання:  «Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11 (12) класів загальноосвітніх навчальних закладів», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України № 496 від 03.06.2008 року «Про затвердження Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12) класів загальноосвітніх навчальних закладів», Методичнї рекомендації Міністерства освіти і науки (лист №1/9-580) від 21.08.2010 р.).  
Також перед керівниками РПМК вчителів російської мови та світової літератури виступила Харлаш Л.М., кандидат філософських наук, старший викладач кафедри управління інформаційно-освітніми проектами з презентацією «Інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховному процесі».
Вона зазначила, що сучасний вчитель повинен бути інформаційно грамотним, медіа грамотним та ІКТ-грамотним. Сучасне суспільство називають не тільки «інформаційним», але і «медіатизованим».
Засідання відзначалося практичною науково-методичною насиченістю, підбіркою цікавих порад і рекометдацій.





 
    

Немає коментарів:

Дописати коментар