середу, 20 серпня 2014 р.

Участь в очному етапі конкурсу "УЧИТЕЛЬ РОКУ"



На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 02.09.2013 №1255 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014», від 04.10.2013 № 1359 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 02.09.2013 № 1255»  з метою виявлення і підтримки творчої праці вчителів, підвищення їхньої професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків 6 листопада 2013 року на базі Межівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 було проведено І (районний) очний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» у номінації «Світова література».
Учасники конкурсу мали змогу на відкритих уроках продемонструвати свою фахову майстерність та педагогічну творчість. Кожен вчитель намагався використати під час уроку оригінальні педагогічні новації, творчі надбання, інноваційні підходи та технології.
Всі учасники конкурсу- це яскраві, самобутні, творчі учителі, які всі сили й наснагу віддають обраній справі. Визначальними рисами кожного педагога були прагнення до самовдосконалення та потяг до всього нового.
На мою думку, урок має бути наповнений думками й почуттями, естетичними переживаннями, труднощами та радістю «здобування» знань про людей, про життя, про літературу. Захоплене ставлення вчителя до предмета, натхненне розв’язання учнями порушених у художніх творах моральних, естетичних, психологічних проблем – усе це створює в класі атмосферу творчості і співтворчості. Застосовуючи активні форми й методи навчання, творчий педагог віртуозно і, головне, тактовно й непомітно спрямовує розумову діяльність учнів.
При проведення самоаналізу відкритих уроків конкурсанти захищали власний педагогічний досвід, презентували та обґрунтовували напрямки та основні ідеї своєї творчої роботи, відстоювали педагогічні ідеї, моделювали роботу на уроках.
Наказом відділу освіти Межівської РДА від 12.11.2013 року № 738 "Про підсумки проведення І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014»" відзначено: "Позитивні результати впровадження інноваційних технологій навчання в практику роботи відображені в роботах вчителів світової літератури  Межівської СЗШ №2  Плахотнік О.М. (дир.. Іванисенко В.Г.), Новопавлівської СЗШ І-ІІІ ст. №2 Бакаляр Г.І. (дир. Трубчанин Н.В.), Новогригорівської СЗШ  Іванової В.М. (дир. Улянченко Л.М.), Демуринської  СЗШ І-ІІ ст. Паливода А.С. (дир. Присяжна І.І.) .
За результатами проведення відкритих уроків вони набрали таку кількість балів: Бакаляр Г.І. – 163 б., Плахотнік О.А. – 160 б., Паливода А.С. – 142 б., Іванова В.М. – 139 б. ( 125 б.)."


Немає коментарів:

Дописати коментар