вівторок, 25 грудня 2018 р.

Єдиний методичний день «Від творчості педагога до творчості учня» 15.11.2018 року


В закладі проведено Єдиний методичний день по темі «Від творчості педагога до творчості учня» під девізом «Не вчи камінь котиться, просто прийми перешкоду – і він покотиться… (Г.С. Сковорода)
Розпочався день методичною оперативкою «Впровадження компетентнісно орієнтованого підходу в освітній процес шляхом реалізації наскрізних ліній навчання», на якій творча група ознайомила педагогів із  лайфхаками для продуктивного й цікавого уроку «7 Простих способів зробити кожен урок цікавим та корисним».
Під час педагогічного консиліуму з теми «Творче використання різних шляхів удосконалення інноваційної діяльності для досягнення максимальної ефективності освітнього процесу в умовах Нової української школи» та засідань шкільних предметно – методичних комісій педагоги прослухали і обговорили питання удосконалення уроку, творчого розвитку особистості учня в процесі навчання в школі та інноваційні підходи до організації освітнього процесу.
            Практичним етапом методичного дня стало взаємовідвідування і аналіз відкритих уроків, виставка – презентація професійних наробок та методичний діалог «Від педагогічної співпраці до педагогіки партнерства».
            День пройшов цікаво і продуктивно.



ПЛАН
проведення Єдиного методичного дня
«Від творчості педагога до творчості учня»

Дата проведення: 15 листопада 2018 року

Девіз: «Не вчи камінь котиться, просто прийми перешкоду – і він покотиться… (Г.С. Сковорода)

Регламент:
7.50 – 8.00 год – методична оперативка «Впровадження компетентнісно орієнтованого підходу в освітній процес шляхом реалізації наскрізних ліній навчання»: лайфхаки для продуктивного й цікавого уроку «7 Простих способів зробити кожен урок цікавим та корисним».

8.00 – 8.20 годпедагогічний консиліум з теми: «Творче використання різних шляхів удосконалення інноваційної діяльності для досягнення максимальної ефективності освітнього процесу в умовах Нової української школи».

8.30 – 14.00 год – навчальні заняття за розкладом (з використанням творчих прийомів навчання, творчих міні – проектів), взаємовідвідування уроків, проведення аналізу  відвіданих занять (вчителям здати заповнені направлення на відкриті уроки та електронні розробки уроків з фотографіями).

14.00 – 14.30 год – засідання шкільних предметно – методичних комісій: рекомендовані питання для обговорення  «Удосконалення уроку як засіб творчого розвитку особистості учня в процесі навчання в школі», або «Інноваційні підходи до організації освітнього процесу на уроках (з предмету  чи галузі: природнича, лінгвістична, математична,  фізкультурно – оздоровча), (керівникам здати методичний бюлетень ШПЦК).

14.30 – 15.00 год – виставка – презентація професійних наробок вчителів закладу (виставка у методичному кабінеті).

15.00 – 15.30 годметодичний діалог «Від педагогічної співпраці до педагогіки партнерства».

o        Підготовка та випуск методичного бюлетеня (ЗВР, методична рада).
o        Підготовка та випуск посібника проведених відкритих уроків та методичних заходів Єдиного методичного дня (ЗВР, керівники методичної ради, творчої групи та ШПЦК)

Немає коментарів:

Дописати коментар