неділю, 15 вересня 2019 р.

Місячник лінгвістичної освіти «Я – людина. Ми – родина. Наша мала батьківщина - Межівщина»


З 15 квітня по 15 травня 2019 року в закладі пройшов Місячник лінгвістичної освіти під назвою «Я – людина. Ми – родина. Наша мала батьківщина - Межівщина» та девізом «Нас єднає мова». Вчителі української мови і літератури, зарубіжної літератури, мистецтва, початкових класів запропонували дітям заходи, які допомогли ще яскравіше проявити красу і багатогранність рідної мови.
Цікавими для учнів перших класів стали мовно-рухливі перерви “Мовний ігроленд” та квест “Я люблю Межівщину”. Учні третього класу були активними учасниками інтелектуальної гри «Я люблю свою маленьку Батьківщину» та флешмобу «Письменники рідного краю». Учні 4 класу із захопленням і артистизмом прийняли участь у рольовій грі «Цветик-семицветик» та інсценували казку Н Шейко – Медведєвої «Лисиця, що впала з неба». Також учні початкових класів із задоволенням приймали участь у конкурсах, вікторинах, розгадували нотні ребуси, грали у гру «Раз, два, три – нумо підхопи», водили хороводи і співали пісні у музичній вітальні «Українські пісні співаємо, Межівщину прославляємо».


Учні 5-8 класів активно презентували власні малюнки і творчі роботи по темі «Україна в творах зарубіжних письменників», а учні 9-10 класів створили колективний проект «Зарубіжні письменники і Україна».


Також цікаво пройшли: тренувальне заняття з англійської мови для учнів 6-7 класів «Словники – наші помічники»; захист есе «Важливість англійської мови в сучасному світі» в 9 класі;  лінгвістичний експрес “Quick English” у 5 класі; «Граматичний ігроленд» у 8 класі; дослідження «Євробачення України»; інтелектуальна гра «Мовний крос»; брейн-ринг «Дві країни – дві столиці» (Німеччина і Україна); квест «Я люблю Межівщину!»; літературна вітальня – зустріч з письменницею рідного краю Яцурою Л.О.; віртуальна подорож країнами Європи. Підсумковим заходом Місячника став флешмоб під назвою «Вишиванка – твій генетичний код».
Проведені заходи сприяли розвитку пізнавального інтересу учнів, логічного мислення, пам’яті, уваги, кмітливості, подарували багато радості, дружніх посмішок і емоційного спілкування.


Лінгвістичний тиждень сприяв розширенню світоглядних позицій школярів, вихованню глибокої поваги, ціннісного ставлення до національної культури та мови, формуванню суспільного самоусвідомлення та громадянської ролі в суспільстві.



Немає коментарів:

Дописати коментар