понеділок, 16 вересня 2019 р.

Україна – держава європейська!

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.


Саме про європейські цінності і йшлася мова серед старшокласників КЗО «Межівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2» МСР» під час круглого столу напередодні Дня Європи, який підготували учасники шкільного євроклубу «Альянс».


Учні 5-8 класів віртуально подорожували столицями Німеччини, Люксембурга та Великобританії. П’ятикласники взяли участь у заході на тему: «Нехай панує мир в Європі», діти відображали своє ставлення до останніх подій у країні. Учні 8 класу стали учасниками вікторини-змагання «Пізнаємо Європу», а учні 9 класу з цікавістю передивились відеоролик «Європа – наш спільний дім», ознайомилися з історією створення Євросоюзу.


Прогулялися по європейському бульвару під час заходу «Побачення з Європою» учні 8-9 класів, запрошені відділом обслуговування Межівської ЦПБ, де познайомилися з культурою європейських країн. Взяли участь у тест-драйві «10 запитань про Європу»: тренінгу «Тепло долонь», на якому розглянули риси характеру, притаманні європейцям.
На інформаційній годині «Поважаю європейські цінності!» учні 10 класу ділилися своїми думками, розповідаючи про честь і гідність, недоторканість та безпеку людини в країнах ЄС.


Учням початкової школи було дуже цікаво переглянути відеофільм «В об’єктиві Європи». Діти ознайомилися з національними костюмами країн Європи, традиціями і обрядами, виконували ігрові вправи у формі флешмобу. Бібліотекар школи запропонувала учням 2-6 класів вікторину за змістом казок відомих авторів з України, Данії, Італії Німеччини, Швеції, Франції.


           Одинадцятикласники обговорювали питання освіти в Україні та країнах Євросоюзу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар